INFORMATIE

WORD VRIEND VAN KERST IN DE VESTING


[Gesponsord]    Hier uw advertentie?

Stichting Kerst in de Vesting heft zichzelf op en beeïndigt daarmee haar activiteiten.

De editie van het evenement Kerst in de Vesting 2017 was qua winterse beelden een plaatje. Er viel sneeuw, waardoor er een schitterende witte wereld ontstond; nog niet eerder was er een witte Kerst in de Vesting. Maar al dit moois had ook een keerzijde: er werd code oranje afgegeven, waardoor er beduidend minder bezoekers naar Elburg kwamen. Met name op de zaterdag. En minder bezoekers betekent minder inkomsten. De Stichting had een financiële reserve van € 20.000 en na betaling van alle facturen is het saldo nu geslonken naar € 2.000. Een voor het bestuur absoluut onaanvaardbaar laag weerstandsvermogen. Want het kan immers zo zijn dat er door weersomstandigheden ook in 2018 minder bezoekers zullen komen. Het weer in dat deel van het jaar is en blijft een onzekere factor en niet beïnvloedbaar.

Kerst in de Vesting werkt de laatste jaren met een begroting van zo’n € 100.000. Daarmee worden de meest noodzakelijke kosten gedekt. De inkomsten van de entréegelden dekken zo’n 70% van de begroting. Daarnaast zijn er de sponsor- en advertentiegelden: 15%. De gemeente Elburg draagt door middel van een subsidie 10% bij en de winkeliersvereniging 5%.
Het stichtingsbestuur is dus zelfverantwoordelijk voor 70% van de begroting; best een pittige inspanning.

In het verleden is al meerdere malen geconstateerd dat het financiële risico te groot werd. Daarom werd een paar jaar geleden de constructie bedacht om met garantstellingen te gaan werken; in geval van een financieel tekort zouden de garantstellingen aangesproken kunnen worden. Het bestuur gaf een garantstelling af van € 15.000, Niek van de Sprong Producties € 15.000, de gemeente Elburg € 15.000 en twee particuliere garantstellers van elk € 2.500. Een groot deel van deze garantstellingen vervalt nu; de gemeente Elburg en Niek van de Sprong Culturele Producties kunnen/willen niet langer garant staan en het bestuur heeft geen reserve meer. Eventuele tekorten zouden nu dus verstrekkende gevolgen voor de bestuursleden kunnen hebben.

Het merendeel (75%) van de begroting wordt besteed aan de kosten die de productie met zich meebrengt: beveiliging, verkeersregelaars, parkeervoorzieningen, elektra, podia, overkappingen van de podia, geluidsinstallaties, etc.
25% van de begroting wordt besteed aan programmering. (En dat heeft juist een extra impuls nodig om het profiel en het niveau van het evenement op peil te houden.)

Na uitgebreide overdenkingen, zag het bestuur geen andere mogelijkheid dan de Stichting Kerst in de Vesting op te heffen en daarmee alle activiteiten te beëindigen.

Voor vragen over de inhoud van dit persbericht kunt u contact opnemen met de heer Joop Zwart, telefoon: 0525 – 681 216 of per mail: bestuur@kerstindevesting.nl

Kerst in de Vesting 2017 – Allen bedankt!

Kerst in de Vesting 2017 is ten einde. Een editie waar over een aantal jaren nog over wordt nagepraat. Een witte laag bedekte de vesting, de beelden spreken voor zich.

Allen bedankt voor dit prachtige feest, hele fijne feestdagen gewenst namens iedereen die eraan mee heeft gewerkt en tot Kerst in de Vesting 2018!

Nu heerlijk nagenieten van Kerst in de Vesting 2017 met de officiële sfeerimpressie door ErikLand.nl (Klik hier voor smartphone)

Kerst in de Vesting 2017 Elburg anno 1900

Bezoekers van Kerst in de Vesting 2016 te Elburg wisten het zeker: “De sfeer is terug!”. Op vrijdag 8 en zaterdag 9 december 2017 gaat de vesting met haar gezellige straatjes en smalle steegjes wederom terug in de tijd. Het thema “Elburg anno 1900” blijft, het vat de brede en wijdverspreide programmering op de pleinen en activiteiten in de straten goed samen. De mooi gerenoveerde panden en gevels stralen van zichzelf al de sfeer uit van een eeuw geleden. Met de inzet en grote verbonden- en betrokkenheid van bewoners en ondernemers van de vesting komt ook de authentieke sfeer van het leven rond 1900 terug. Muziek, zang, dans en voorstellingen; alles in het teken van nostalgie.

(C) Erik Land – Webdesign & Video editing

Kerken, musea, etalages, restaurants, cafe’s, woningen, tuinen, je kunt het zo gek niet bedenken. Alles wat de vesting te bieden heeft is prachtig versierd. Winkeliers, inwoners en tal van figuranten lopen in kleding die een eeuw geleden in Elburg gedragen werd. Het is heerlijk kuieren door de vesting, waar elk steegje een schilderij lijkt van Anton Pieck. Er zijn volop mogelijkheden waar handen en hart verwarmd kunnen worden met een glas heerlijk warme glühwein of hete chocolademelk. Ook de restaurants laten bezoekers proeven van hun specialiteiten, al of niet historisch van aard. De markt in kerstsfeer biedt verschillende handgemaakte artikelen en hapjes uit grootmoeders tijd, van zelfgemaakte kaarsen tot porties bruine bonen met spek. Uiteraard zijn er suikerbollen van de ambachtelijke bakkers in Elburg. Kerst in de Vesting is een fantastische manier om alvast de kerstsfeer te proeven.

Evenementgegevens:
Vrijdag 8 december        14.00 t/m 22.00 uur (met om 16.00 uur de officiële start)
Zaterdag 9 december      12.00 t/m 21.00 uur

Toegangsprijs per dag:
Volwassenen                        € 3,00
Kinderen (4 t/m 12 jaar)      € 2,00

Passe-Partout voor beide dagen:
Volwassenen                        € 5,00
Kinderen (4 t/m 12 jaar)      € 3,00

Parkeren is gratis en op loopafstand

Let op: Alleen verhard parkeren

Let op: vanwege de weersomstandigheden kan er vandaag alleen verhard worden geparkeerd. Volg daarom de aanwijzingen van verkeersregelaars en borden op. Deze leiden u naar parkeerplaatsen op de Kruismaten.

Programma Kloostertuin afgelast en verplaatst naar Stadsbrouwerij

Wegens weersomstandigheden is de programmering in de Kloostertuin op zaterdag 9 december afgelast. De bands en koren zijn verplaatst naar de Stadsbrouwerij bij de Vischpoort.

 

Zaterdag 9 december
Stadsbrouwerij

 

12.30 – 13.00
Het Vierhouterkoor

13.15 – 13.45
Gospelkoor El Shaddai

14.00 – 14.30
Het Vierhouterkoor

15.00 – 15.30
Shanty- en Folksongkoor de Skulpers

15.45 – 16.15
Gospelkoor El Shaddai

16.30 – 17.00
Shanty- en Folksongkoor de Skulpers

17.15 – 17.45
Het Vierhouterkoor

18.00 – 18.30
Shanty- en Folksongkoor de Skulpers

19.30 – 20.00
Shanty- en Folksongkoor de Skulpers

Programmering vrijdag 8 december Kloostertuin afgelast door weersomstandigheden

Wegens weersomstandigheden gaat de programmering in de Kloostertuin vandaag helaas niet meer door. Zoek rustig een warm plekje op om de handen te warmen of bezoek een ander concert op één van de andere podia.

LAATSTE NIEUWS

12 maart 2018
STICHTING KERST IN DE VESTING HEFT ZICHZELF OP EN BEEïNDIGT DAARMEE HAAR ACTIVITEITEN.

De editie van het evenement Kerst in de Vesting 2017 was qua winterse beelden een plaatje. Er viel sneeuw, waardoor er een schitterende witte wereld ontstond; nog niet eerder was er [Lees meer…]

09 december 2017
KERST IN DE VESTING 2017 – ALLEN BEDANKT!

Kerst in de Vesting 2017 is ten einde. Een editie waar over een aantal jaren nog over wordt nagepraat. Een witte laag bedekte de vesting, de beelden spreken voor zich. Allen [Lees meer…]


LET OP: ALLEEN VERHARD PARKEREN

Let op: vanwege de weersomstandigheden kan er vandaag alleen verhard worden geparkeerd. Volg daarom de aanwijzingen van verkeersregelaars en borden op. Deze leiden u naar parkeerplaatsen op de Kruismaten.

Meer nieuws...

[Gesponsord]    Hier uw advertentie?