INFORMATIE

WORD VRIEND VAN KERST IN DE VESTING


[Gesponsord]    Hier uw advertentie?

Meest gestelde vragen

Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen verdeeld in categorieën over Kerst in de Vesting. Komt u uw vraag en antwoord niet tegen, mail dan uw vraag naar ikhebeenvraagover@kerstindevesting.nl . Wij zullen proberen om uw vraag te beantwoorden en die mee te nemen in dit overzicht.

Bewoners van de vesting

Mag ik kaarsen, lantaarns en vuurkorven laten branden?

ja, ook dit jaar is het toegestaan om kaarsen, lantaarns te laten branden. Er mogen alleen gesloten vuurkorven worden gebruikt. Zie vuurkorvenbrief PDF formaat http://bit.ly/2dzGHuy .
Plaats kaarsen in en daarvoor geschikte houder en houdt een brandblusmiddel in de buurt.

Moet ik een vergunning aanvragen voor het plaatsen en laten branden van een vuurkorf?

De aanvraagmogelijkheid om vuurkorven te laten branden tijdens Kerst in de Vesting is met ingang van heden 21 november gesloten.
——————————————————————————–

Ja, zonder vergunning is het niet toegestaan om een vuurkorf te laten branden.

Lees voor meer informatie de vraag “Is een vuurschaal met vonkenscherm toegestaan?”

Aanvraag procedure van de vergunning
U gebruikt  hiervoor het volgende e-mailadres: bestuur@kerstindevesting.nl
– U vermeldt in uw aanvraag de volgende gegevens:
– Uw naam en voorletters van de hoofdverantwoordelijke
– Het adres waar de vuurkorf staat
– Het mobiele telefoonnummer waarop u beide dagen direct bereikbaar bent.
– Uw e-mailadres

Stichting Kerst in de Vesting geeft (op advies van de brandweer) maximaal 60 vergunningen uit. Alle vuurkorven moeten vóór 20 november 2016 per e-mail (bestuur@kerstindevesting.nl) zijn aangemeld en worden in volgorde van binnenkomst behandeld. Ieder mag maximaal twee vergunningen aanvragen. Aanvragen die na 20 november binnenkomen neemt de stichting niet meer in behandeling. Vanaf 1 december krijgt u per e-mail bericht of uw aanvraag is gehonoreerd. Bij controle door de brandweer, dient u uw vergunning te overleggen.

Is een vuurschaal met vonkenscherm toegestaan?

Ja, een vuurschaal met vonkenscherm is op 9 en 10 december 2016 tijdens Kerst in de Vesting toegestaan onder strikte voorwaarden, evenals een rookkast.
In de vuurkorvenbrief, http://bit.ly/2dzGHuy ,  vindt u alle details, soorten gesloten vuurkorven en de manier van aanvragen.
Er mogen er geen brandbare materialen in de omgeving van de vuurkorf liggen en is het verplicht om bij iedere vuurkorf een brandblusmiddel voorhanden te hebben. De hoofdverantwoordelijke moet tijdens beide dagen direct mobiel bereikbaar zijn via GSM.
Vuurkorven op plaatsen waardoor de doorgang wordt belemmerd. zijn niet toegestaan. Op beide dagen wordt u verzocht de vuurkorven voor 22.30 uur te doven.

Aanvragen van de vergunning
U gebruikt  hiervoor het volgende e-mailadres: bestuur@kerstindevesting.nl
– U vermeldt in uw aanvraag de volgende gegevens:
– Uw naam en voorletters van de hoofdverantwoordelijke
– Het adres waar de vuurkorf staat
– Het mobiele telefoonnummer waarop u beide dagen direct bereikbaar bent.
– Uw e-mailadres

Stichting Kerst in de Vesting geeft (op advies van de brandweer) maximaal 60 vergunningen uit. Alle vuurkorven moeten vóór 20 november 2016 per e-mail (bestuur@kerstindevesting.nl) zijn aangemeld en worden in volgorde van binnenkomst behandeld. Ieder mag maximaal twee vergunningen aanvragen. Aanvragen die na 20 november binnenkomen neemt de stichting niet meer in behandeling. Vanaf 1 december krijgt u per e-mail bericht of uw aanvraag is gehonoreerd. Bij controle door de brandweer, dient u uw vergunning te overleggen.

Lees de vuurkorvenbrief aandachtig door, zodat u op de hoogte bent van alle regels.

Wij wijzen er nogmaals nadrukkelijk op dat alléén gesloten vuurkorven mogen branden; geen vuur- of rooktonnen.

Waar kan ik als bewoner mijn auto parkeren?

Alle bewoners van de vesting die nu een vergunning hebben voor een parkeerplaats in de vesting kunnen hun auto parkeren op “Het Schootsveld” of “De Oude Vos”. Hiervoor wordt plaats gereserveerd.

Kan ik als bewoner nog op het Jos Lussenburgplein parkeren?

Gedeeltelijk, bewoners die hun auto normaal parkeren op het Jos Lussenburgplein kunnen dat op 9 en 10 december ook doen, maar moeten rekening houden met afsluiting vanaf vrijdag 15.00 uur tot 22.30 uur en zaterdag vanaf 11.00 uur tot 21.30 uur. Tijdens deze tijden is  er geen mogelijkheid om met de auto van en naar het Jos Lussenburgplein te rijden. De Mheenpoort wordt gebruikt als een van de vier toegangspoorten

Als ik als bewoner geen parkeervergunning heb voor de vesting, kan ik dan ook op Het Schootveld parkeren?

In principe wordt een deel van “Het Schootsveld” vrijgehouden voor de bewoners van de vesting. Indien er plaatsen over zijn kunt u daarvan gebruik maken, anders dient u te parkeren op “De Oude Vos” of  een van de overige parkeergelegenheden in de directe omgeving van de vesting.

Kan ik als bewoner een parkeerontheffing voor de vesting aanvragen?

Alleen als u een bedrijf heeft in de vesting of daar als invalide woonachtig bent, kunt u een ontheffing aanvragen. Deze moet u aanvragen bij de gemeente Elburg afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling.

Ik krijg als bewoner bezoek, waar parkeert mijn bezoek de auto?

Uw bezoek moet de auto parkeren op de daarvoor aangegeven parkeerplaatsen in de omgeving van de vesting. Parkeerplaatsen worden met borden aangegeven en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

Ik wil in mijn straat een marktkraam neerzetten, mag dat?

Nee, marktkramen mogen alleen geplaatst worden na overleg met Reinie van de Streek. Zij is verantwoordelijk voor het marktkramenplan in de binnenstad.
Zij is bereikbaar via. www.streekevenementen.nl

Ik wil een stroomkabel over de weg leggen, mag dat?

Ja, maar er zijn wel voorwaarden aan verbonden,  zo moeten altijd afgedekt worden met een rubbermat en eerst aangemeld worden bij logistiek@kerstindevesting.nl

Kan ik als bewoner zelf nog meer preventieve maatregelen nemen?

Ja, haal alle brandbare materialen ‘s avonds en ‘s nacht binnen te voorkoming van brandstichting. Plaats geen brandende kaarsen in kerstbakken of onder luifels.

Mag ik mijn straat aankleden?

Ja, als u uw straat wilt aankleden anno 1900 is het een vereiste dat u rekening houdt met een vrije doorgangsbreedte van 3,50 meter en een doorgangshoogte van 4.20 meter; dit in verband met de bereikbaarheid door de hulpdiensten en mogelijke inplanning van kramen. In overleg met de politie en brandweer is een veiligheidsplan opgesteld voor Kerst in de Vesting, dat voor ons als organisatie bindend is. Op basis van dit plan wordt door de gemeente de vergunning toegekend. De vergunningaanvraag wordt overigens gepubliceerd op de gemeentepagina van de Huis aan Huis-krant editie Elburg –  Oldebroek.

Wordt mijn straat na afloop van het evenement geveegd en schoongemaakt?

Nee, u dient zelf uw straat schoon achter te laten. Wij rekenen er op dat alle strobalen die u gebruikt in uw straat of steeg op zaterdag 10 december na afloop van het evenement zijn opgeruimd.

Ik ben bewoner van de binnenstad. Krijg ik extra polsbandjes voor mijn gasten??

Bewoners van de binnenstad krijgen twee polsbandjes extra voor gasten boven op het aantal gezinsleden op dat adres.
Voorbeeld: U woont met z’n tweeën in de binnenstad, dan krijgt u maximaal vier polsbandjes uitgereikt.

Entreebewijzen en geldautomaten

Moeten bewoners van de vesting ook entreegelden betalen?

Nee, gratis toegang hebben alleen de bewoners van de vesting, ondernemers en werknemers van bedrijven die op beide dagen in de vesting aanwezig moeten zijn.

Wat kost een entreebewijs?

Voor volwassen is dit € 3,= per dag kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,= voor beide dagen kunt u een passe-partout kopen deze kost voor volwassenen € 5,= en kinderen van 4 t/m 12 jaar € 3,=

Waar vind ik de kassa’s?

Bij alle vier de toegangspoorten van de vesting staan kassa’s. Op 9 en 10 december gaan deze twee uur voor aanvang open.

Kan ik vooraf een entreebewijs kopen?

Ja, u moet hiervoor wel naar het kantoor van Kerst in de Vesting in Elburg komen, dat gevestigd is aan de Beekstraat 53.
Vanaf begin november zal het kantoor iedere maandag open zijn van 13.00 t/m 17.30 uur en ’s avonds van 18.30 t/m 20.00 uur. In de maand december is het kantoor ook geopend op woensdag 7 en donderdag 8 december.

Kan ik ook een entreebewijs via internet kopen?

Nee, dit is niet mogelijk

Zijn er ook geldautomaten in de vesting?

Ja, er is er één in de Vischpoortstraat. Gezien het aantal bezoekers raden wij u aan om voldoende euro’s in contanten mee te nemen om verrassingen te voorkomen.

Zijn er in de directe omgeving van de vesting andere geldautomaten te vinden?

Ja, op de Paterijstraat, ongeveer 300 meter buiten de vesting, vindt u de Rabobank. Hier kunt u ook geld opnemen.

Ik ga tijdens Kerst in de Vesting uit eten bij een restaurant in de binnenstad. Moet ik dan entree betalen?

Ja, u betaald als bezoeker de normale entreeprijs van € 3,00 zoals alle bezoekers van Kerst in de Vesting.

Parkeren en Openbaar vervoer

Wanneer wordt de vesting afgesloten voor het autoverkeer?

Op vrijdag 9 december dient vanaf 08.00 uur de vesting zoveel mogelijk auto vrij zijn. Dit i.v.m. met de opbouw van de nostalgische kramen. De afsluiting duurt tot zaterdag 10 december 21.30 uur daarna is het weer toegestaan om met de auto in de vesting te rijden. Parkeren is alleen mogelijk buiten de vesting b.v. op “Het Schootsveld” of “De Oude Vos”.

Moet ik parkeerkosten betalen bij dit evenement?

Nee, het parkeren tijdens Kerst in de Vesting is gratis.

Mag ik als bezoeker met mijn auto de vesting in?

Nee, tijdens KidV is de gehele vesting autovrij . U kunt uw auto parkeren op “Het Schootveld ” of “De Oude Vos” of op de borden aangewezen plaatsen

Mag ik als bezoeker ook op de parkeerplaats van de Jumbo aan de Zwolseweg mijn auto parkeren?

Nee, de parkeerplaats bij de Jumbo is alleen voor klanten van de Jumbo. Na sluitingstijd wordt de parkeerplaats d.m.v. van een hek afgesloten. Uitrijden is dan niet meer mogelijk.

Ik heb een elektrische auto. Zijn er ook oplaadpunten voor mijn auto?

Ja, alleen de mogelijkheden zijn beperkt. Op de parkeerplaatsen Het Schootsveld zijn een tweetal oplaadpunten evenals op de parkeerplaats De Oude Vos.

Ik ben invalide. Zijn er ook invalide parkeerplaatsen beschikbaar?

Ja, maar het aantal is beperkt. Deze plaatsen zijn niet vooraf te reserveren.

Moet ik nog op speciale zaken letten bij het parkeren van mijn auto?

Ja, controleer voordat u parkeert of er geen gele driehoek op de weg staat. Deze geeft de plaats van de brandkraan aan. Parkeer ook op niet plaatsen waar parkeerverboden gelden. U riskeert hierbij een boete. Er wordt gecontroleerd.

Ik kom met de fiets  naar het evenement, waar moet ik die neerzetten?

Er zijn een aantal grote fietsenstallingen in de directe omgeving van de vesting. Daar kunt u uw fiets stallen.

Ik begin later met mijn werk in de vesting. Waar moet ik mijn fiets dan parkeren?

Er zijn een aantal grote fietsenstallingen in de directe omgeving van de vesting. Daar kunt u uw fiets stallen, denk wel aan uw polsbandje.

Ik kom met openbaar vervoer naar Elburg. Hoe bereik ik de Vesting?

Op beide dagen is Elburg per Syntus buslijn 100 bereikbaar vanaf Zwolle NS station of Nunspeet NS station. U stapt uit en in op Het Schootsveld. In drie minuten loopt u naar de vesting. Vanaf NS station ’t Harde zijn er weinig of geen mogelijkheden voor openbaar vervoer naar Elburg.

Programma-activiteiten

Kan in mijn activiteit laten opnemen in het programma?

Ja dat kan, alleen moet uw activiteit uiterlijk voor 15 november zijn aangemeld bij de programmamanager: programmamanager@kerstindevesting.nl  onder vermelding welke activiteit, plaats en tijdstippen

Ik kom in oude kledij naar het evenement. Heb ik dan gratis toegang?

Nee, gratis toegang hebben alleen de bewoners van de vesting, ondernemers en werknemers van bedrijven die op beide dagen in de vesting aanwezig moeten zijn.

Ik wil een kraam huren voor de kerstmarkt. Kan dat?

Ja, dat is mogelijk. Verantwoordelijk voor de kerstmarkt tijdens Kerst in de Vesting is Streekevenementen. Op www.streekevenementen.nl  vindt u alle gegevens over onze kerstmarkt.
De beschikbare kramen voor de Foodbranche (verkoop etenswaren) zijn allemaal bezet.

Welke route loopt de optocht bij de opening op vrijdag en zaterdag?

De route die de optocht volgt is: start bij de Vischpoort, Vischpoorstraat, rechtsaf Ellestraat, linksaf Smedestraat, linksaf Beekstraat noordzijde, tot Knikkermarkt, rechtsaf Beekstraat zuidzijde, linksaf Bloemstraat, linksaf Ledige Stede en daar wordt ontbonden.

Is er van Kerst in de Vesting ook een flyer beschikbaar?

Ja, op de pagina bewoners in de kolom downloads staat een link naar de flyer Kerst in de Vesting 2016 of klik op http://bit.ly/2efbVLo 

Sponsoring en donaties

Ik ben ondernemer en draag Kerst in de Vesting een warm hart toe. Hoe kan ik mij aanmelden als sponsor?

Wilt u sponsoren, dan kunt u alle informatie vinden op onze sponsorpagina of de sponsorbrief te downloaden. bit.ly/2dZp7SI

U bent ondernemer en uw logo is verdwenen van onze site. Wat moet ik doen om die zichtbaar te  maken?

Vanaf 15 oktober start stichting Kerst in de Vesting met het plaatsen van sponsoren die het evenement van 2016 gaan ondersteunen. Staat uw logo en bedrijfsgegevens niet meer op onze site en wilt u ons ook dit jaar ondersteunen, neem dan contact op met sponsor@kerstindevesting.nl of kijk op onze sponsorpagina. Uw logo en bedrijfsgegevens worden weer z.s.m. zichtbaar.

Ik wil vriend worden van Kerst in de Vesting. Hoe kan ik mij aanmelden?

Wilt u dit unieke evenement in leven houden, dan vragen wij u een kleine jaarlijkse financiële bijdrage. Alle informatie vindt u op de pagina ” Wordt vriend van Kerst in de Vesting“.
Hiermee legt u mede de basis van het evenement Kerst in de Vesting.

[Gesponsord]    Hier uw advertentie?

Ontwerp: SHERPA grafisch ontwerp
Realisatie: WordPress Webdesigners