INFORMATIE

WORD VRIEND VAN KERST IN DE VESTING


[Gesponsord]    Hier uw advertentie?

Meest gestelde vragen

Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen verdeeld in categorieën over Kerst in de Vesting. Komt u uw vraag en antwoord niet tegen, mail dan uw vraag naar ikhebeenvraagover@kerstindevesting.nl . Wij zullen proberen om uw vraag te beantwoorden en die mee te nemen in dit overzicht.

Bewoners van de vesting

Mag ik kaarsen, lantaarns en vuurkorven laten branden?

ja, ook dit jaar is het toegestaan om kaarsen, lantaarns te laten branden. Er mogen alleen gesloten vuurkorven worden gebruikt. Plaats kaarsen in en daarvoor geschikte houder en houdt een brandblusmiddel in de buurt. Uitgebreide informatie over wat wel en niet kan i.v.m. risico op brandgevaar is te lezen in de Vuurkorven 2017.pdf.

 

Moet ik een vergunning aanvragen voor het plaatsen en laten branden van een vuurkorf?

Ja, zonder vergunning is het niet toegestaan om een vuurkorf te laten branden.

Lees voor meer informatie de vraag “Is een vuurschaal met vonkenscherm toegestaan?”

Aanvraag procedure van de vergunning
U gebruikt  hiervoor het volgende e-mailadres: bestuur@kerstindevesting.nl
– U vermeldt in uw aanvraag de volgende gegevens:
– Uw naam en voorletters van de hoofdverantwoordelijke
– Het adres waar de vuurkorf staat
– Het mobiele telefoonnummer waarop u beide dagen direct bereikbaar bent.
– Uw e-mailadres

Stichting Kerst in de Vesting geeft (op advies van de brandweer) maximaal 60 vergunningen uit. Alle vuurkorven moeten vóór 19 november 2017 per e-mail (bestuur@kerstindevesting.nl) zijn aangemeld en worden in volgorde van binnenkomst behandeld. Ieder mag maximaal twee vergunningen aanvragen. Aanvragen die na 20 november binnenkomen neemt de stichting niet meer in behandeling. Vanaf 1 december krijgt u per e-mail bericht of uw aanvraag is gehonoreerd. Bij controle door de brandweer, dient u uw vergunning te overleggen.

Waar kan ik als bewoner mijn auto parkeren?

Voor onderstaande straten geldt een parkeerverbod in de parkeervakken vanaf donderdag 6 december 18.00 uur tot zondag 10 december 8.00 uur. Voor de vergunninghouders zijn er op verschillende parkeerplaatsen die u kunt gebruiken:

  • Parkeerplaats Feitenhof
  • Parkeerplaats Molenstraat
  • Parkeerplaats oude school aan de Basbackerlaan
  • Jos Lussenburgplein
  • Schootsveld

Er is op het Schootsveld een vak gereserveerd voor bewoners. Gelieve dit vak alleen gebruiken tijdens parkeerverbodtijden of als andere parkeerplaatsen geen ruimte meer hebben. Op deze manier is er voldoende ruimte voor bewoners die mobiel moeten blijven met de auto.

 

Kan ik als bewoner een parkeerontheffing voor de vesting aanvragen?

Alleen als u een bedrijf heeft in de vesting of daar als invalide woonachtig bent, kunt u een ontheffing aanvragen. Deze moet u aanvragen bij de gemeente Elburg afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling.

Ik krijg als bewoner bezoek, waar parkeert mijn bezoek de auto?

Uw bezoek moet de auto parkeren op de daarvoor aangegeven parkeerplaatsen in de omgeving van de vesting. Parkeerplaatsen worden met borden aangegeven en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

Ik wil in mijn straat een marktkraam neerzetten, mag dat?

Nee, marktkramen mogen alleen geplaatst worden na overleg met Reinie van de Streek. Zij is verantwoordelijk voor het marktkramenplan in de binnenstad.
Zij is bereikbaar via. www.streekevenementen.nl

Ik wil een stroomkabel over de weg leggen, mag dat?

Ja, maar er zijn wel voorwaarden aan verbonden,  zo moeten altijd afgedekt worden met een rubbermat en eerst aangemeld worden bij logistiek@kerstindevesting.nl

Kan ik als bewoner zelf nog meer preventieve maatregelen nemen?

Ja, haal alle brandbare materialen ‘s avonds en ‘s nacht binnen te voorkoming van brandstichting. Plaats geen brandende kaarsen in kerstbakken of onder luifels.

Mag ik mijn straat aankleden?

Ja, als u uw straat wilt aankleden anno 1900 is het een vereiste dat u rekening houdt met een vrije doorgangsbreedte van 3,50 meter en een doorgangshoogte van 4.20 meter; dit in verband met de bereikbaarheid door de hulpdiensten en mogelijke inplanning van kramen. In overleg met de politie en brandweer is een veiligheidsplan opgesteld voor Kerst in de Vesting, dat voor ons als organisatie bindend is. Op basis van dit plan wordt door de gemeente de vergunning toegekend.

Wordt mijn straat na afloop van het evenement geveegd en schoongemaakt?

Nee, u dient zelf uw straat schoon achter te laten. Wij rekenen er op dat eigen materialen wat u gebruikt en vuilnis wat dit met zich meebrengt in uw straat of steeg op zaterdag 9 december na afloop van het evenement zijn opgeruimd.

Ik ben bewoner van de binnenstad. Krijg ik extra polsbandjes voor mijn gasten?

Bewoners van de binnenstad krijgen twee polsbandjes extra voor gasten boven op het aantal gezinsleden op dat adres.
Voorbeeld: U woont met z’n tweeën in de binnenstad, dan krijgt u maximaal vier polsbandjes uitgereikt.

Entreebewijzen en geldautomaten

Moeten bewoners van de vesting ook entreegelden betalen?

Nee, gratis toegang hebben alleen de bewoners van de vesting, ondernemers en werknemers van bedrijven die op beide dagen in de vesting aanwezig moeten zijn.

Wat kost een entreebewijs?

Voor volwassen is dit € 3,= per dag kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,= voor beide dagen kunt u een passe-partout kopen deze kost voor volwassenen € 5,= en kinderen van 4 t/m 12 jaar € 3,=

Waar vind ik de kassa’s?

Bij alle vier de toegangspoorten van de vesting staan kassa’s. Op 8 en 9 december gaan deze een uur voor aanvang open.

Kan ik vooraf toegangsbewijzen kopen?

Ja, dit jaar is er een voorverkoop bij het toeristische informatiepunt van de VVV in Elburg. U kunt vanaf 1 november toegangsbewijzen kopen aan Jufferenstraat 8.

Openingstijden VVV Elburg: Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 t/m 17.00 uur
Meer informatie over het evenement op www.vvvelburg.nl

 

Let op: Bewoners van de vesting kunnen hun gratis toegangsbewijzen komen halen aan de Beekstraat 53. Vanaf begin november zal het kantoor iedere maandag open zijn van 13.00 t/m 17.30 uur en ’s avonds van 18.30 t/m 20.00 uur. In de maand december is het kantoor ook geopend op woensdag 7 en donderdag 8 december.

Kan ik ook een entreebewijs via internet kopen?

Nee, dit is helaas niet mogelijk.

Zijn er ook geldautomaten in de vesting?

Ja. De geldautomaat in de Vischpoortstraat is helaas niet meer in werking. Er is wel de mogelijkheid om bij HEMA Elburg aan de Beekstraat 12 te pinnen. Daarnaast raden wij u aan om voldoende euro’s in contanten mee te nemen om verrassingen te voorkomen.

Zijn er in de directe omgeving van de vesting geldautomaten te vinden?

Geldautomaten zijn schaars in de vesting en niet ieder verkooppunt (bijv. aan de markt) heeft een mobiel PIN-apparaat tot zijn/haar beschikking. Er zijn een aantal plekken waar geldautomaten staan, zoals bij HEMA Elburg, maar deze zijn niet toereikend om alle bezoekers van geld te kunnen voorzien.

Buiten de vesting is er de mogelijkheid om te pinnen bij de Jumbo en er is een reguliere geldautomaat te vinden bij de Rabobank aan de Paterijstraat (circa 300 meter buiten de vesting). Wij raden aan om voor vertrek te pinnen.

Ik ga tijdens Kerst in de Vesting uit eten bij een restaurant in de binnenstad. Moet ik dan entree betalen?

Ja, u betaald als bezoeker de normale entreeprijs van € 3,00 zoals alle bezoekers van Kerst in de Vesting.

De Elburger countertenor zingt Maarten Engeltjes oude vertrouwde Christmas Carols in de Grote of Sint Nicolaaskerk Kerk in Elburg.
Hoe kom ik aan toegangskaarten?

Toegangskaarten a € 20,00 zijn uitsluitend via internet te koop via www.lessonsandcarols.nl.
Donderdag 7 december zijn de kaarten uitsluitend te koop aan de kerk. Op de website vindt u daarnaast alle aanvullende informatie over dit prachtige concert.

Parkeren en Openbaar vervoer

Wanneer wordt de vesting afgesloten voor het autoverkeer en waar parkeer ik dan mijn auto?

De vesting van Elburg zal vrijdag van 08.00 t/m 23.00 uur en zaterdag van 11.00 t/m 22.00 uur volledig afgesloten zijn voor voertuigen (uitgezonderd hulpdiensten).

 

U wordt bij het naderen van de vesting naar de juiste parkeerplaats gewezen. Volg de instructies van de verkeersregelaars, zij hebben goed zicht op de beschikbare parkeerplekken in de omgeving.

Moet ik parkeerkosten betalen bij dit evenement?

Nee, het parkeren tijdens Kerst in de Vesting is gratis.

Mag ik als bezoeker ook op de parkeerplaats van de Jumbo aan de Zwolseweg mijn auto parkeren?

Nee, de parkeerplaats bij de Jumbo is alleen voor klanten van de Jumbo. Na sluitingstijd wordt de parkeerplaats d.m.v. van een hek afgesloten. Uitrijden is dan niet meer mogelijk.

Ik heb een elektrische auto. Zijn er ook oplaadpunten voor mijn auto?

Ja, alleen de mogelijkheden zijn beperkt. Op de parkeerplaatsen Het Schootsveld zijn een tweetal oplaadpunten evenals op de parkeerplaats De Oude Vos.

Ik ben invalide. Zijn er ook invalide parkeerplaatsen beschikbaar?

Ja, maar het aantal is beperkt. Deze plaatsen zijn niet vooraf te reserveren.

Moet ik nog op speciale zaken letten bij het parkeren van mijn auto?

Ja, controleer voordat u parkeert of er geen gele driehoek op de weg staat. Deze geeft de plaats van de brandkraan aan. Parkeer ook op niet plaatsen waar parkeerverboden gelden. U riskeert hierbij een boete. Er wordt gecontroleerd.

Ik kom met de fiets naar het evenement, waar moet ik die neerzetten?

Er zijn een aantal grote fietsenstallingen in de directe omgeving van de vesting. Daar kunt u uw fiets stallen.

Ik begin later met mijn werk in de vesting. Waar moet ik mijn fiets dan parkeren?

Er zijn een aantal grote fietsenstallingen in de directe omgeving van de vesting. Daar kunt u uw fiets stallen, denk wel aan uw polsbandje.

Ik kom met openbaar vervoer naar Elburg. Hoe bereik ik de Vesting?

Op beide dagen is Elburg per Syntus buslijn 100 bereikbaar vanaf Zwolle NS station of Nunspeet NS station. U stapt uit en in op Het Schootsveld. In drie minuten loopt u naar de vesting. Vanaf NS station ’t Harde zijn er weinig of geen mogelijkheden voor openbaar vervoer naar Elburg.

Programma-activiteiten

Kan in mijn activiteit laten opnemen in het programma?

Ja dat kan, alleen moet uw activiteit uiterlijk voor 15 november zijn aangemeld bij de programmamanager: programmamanager@kerstindevesting.nl  onder vermelding welke activiteit, plaats en tijdstippen

Ik kom in oude kledij naar het evenement. Heb ik dan gratis toegang?

Nee, gratis toegang hebben alleen de bewoners van de vesting, ondernemers en werknemers van bedrijven die op beide dagen in de vesting aanwezig moeten zijn.

Ik wil een kraam huren voor de kerstmarkt. Kan dat?

Ja, dat is mogelijk. Verantwoordelijk voor de kerstmarkt tijdens Kerst in de Vesting is Streek Evenementen. Op www.streekevenementen.nl vindt u alle gegevens over onze kerstmarkt. Klik rechtsbovenin op Prijzen & Inschrijven om u in te schrijven voor de markt.

Let op: mocht u zich voor beide dagen willen inschrijven, klik dan beide opties op de website aan. De aanmelding is namelijk per dag gefilterd.

Welke route loopt de optocht bij de opening op vrijdag en zaterdag?

De route die de optocht volgt is: start bij de Vischpoort, Vischpoorstraat, rechtsaf Ellestraat, linksaf Smedestraat, linksaf Beekstraat noordzijde, tot Knikkermarkt, rechtsaf Beekstraat zuidzijde, linksaf Bloemstraat, linksaf Ledige Stede en daar wordt ontbonden.

Is er van Kerst in de Vesting ook een flyer beschikbaar?

Ja, op de pagina Bewoners in de kolom downloads is de flyer te downloaden. De flyers zijn ook te vinden in verschillende winkels in de omgeving van Elburg.

Sponsoring en donaties

Ik ben ondernemer en draag Kerst in de Vesting een warm hart toe. Hoe kan ik mij aanmelden als sponsor?

Wilt u sponsoren, dan kunt u alle informatie vinden op onze sponsorpagina.

U bent ondernemer en uw logo is verdwenen van onze site. Wat moet ik doen om die zichtbaar te maken?

Als u al heeft aangegeven in 2017 Kerst in de Vesting te willen sponsoren en staat uw logo niet vermeld, mail dan naar sponsor@kerstindevesting.nl. Wij lossen dit direct op.

Ik wil vriend worden van Kerst in de Vesting. Hoe kan ik mij aanmelden?

Wilt u dit unieke evenement in leven houden, dan vragen wij u een kleine jaarlijkse financiële bijdrage. Alle informatie vindt u op de pagina ” Word vriend van Kerst in de Vesting“. Hiermee legt u mede de basis van het evenement Kerst in de Vesting.

[Gesponsord]    Hier uw advertentie?