INFORMATIE

WORD VRIEND VAN KERST IN DE VESTING


IDEEËNBUS

Iedereen heeft goede ideeën. Heeft u een goed idee of hint. Laat ons het weten. Hiermee kan de stichting "Kerst in de Vesting" haar voordeel doen. Met uw ideeën maken we Kerst in de Vesting nog sfeervoller .

Waar kunt u uw ideeën kwijt?

Het e-mail adres van onze ideëenbus : ideebus@kerstindevesting.nl

Stuur uw idee of suggestie naar ons toe. U krijgt altijd een reactie.

[Gesponsord]    Hier uw advertentie?

Kerst in de Vesting op 8 en 9 december 2017

Bezoekers van Kerst in de Vesting 2016 te Elburg wisten het zeker: “De sfeer is terug!”. Na de vele positieve reacties en de succesvolle editie van afgelopen jaar zijn de voorbereidingen voor de editie van 2017 gestart. Op vrijdag 8 en zaterdag 9 december 2017 gaat de vesting met haar gezellige straatjes en smalle steegjes terug in de tijd. Het thema “Kerst rond 1900” blijft, het vat de brede en wijdverspreide programmering op de pleinen en activiteiten in de straten goed samen. De mooi gerenoveerde panden en gevels stralen van zichzelf al de sfeer uit van een eeuw geleden. Met de inzet en grote verbonden- en betrokkenheid van bewoners en ondernemers van de vesting komt ook de authentieke sfeer van het leven rond 1900 terug. Muziek, zang, dans en voorstellingen; alles in het teken van nostalgie.

Kerken, musea, etalages, restaurants, cafe’s, woningen, tuinen, je kunt het zo gek niet bedenken. Alles wat de vesting te bieden heeft is prachtig versierd. Winkeliers, inwoners en tal van figuranten lopen in kleding die een eeuw geleden in Elburg gedragen werd. Het is heerlijk kuieren door de vesting, waar elk steegje een schilderij lijkt van Anton Pieck. Er zijn volop mogelijkheden waar handen en hart verwarmd kunnen worden met een glas heerlijk warme glühwein of hete chocolademelk. Ook de restaurants laten bezoekers proeven van hun specialiteiten, al of niet historisch van aard. De markt in kerstsfeer biedt verschillende handgemaakte artikelen en hapjes uit grootmoeders tijd, van zelfgemaakte kaarsen tot porties bruine bonen met spek. Uiteraard zijn er suikerbollen van de ambachtelijke bakkers in Elburg. Kerst in de Vesting is een fantastische manier om alvast de kerstsfeer te proeven.

Evenementgegevens:

Kerst in de Vesting 2017
“Kerst rond 1900”
Vesting Elburg

Vrijdag 8 december        14.00 t/m 22.00 uur (met om 16.00 uur de officiële start)
Zaterdag 9 december      12.00 t/m 21.00 uur

Toegangsprijs per dag:
Volwassenen                        € 3,00
Kinderen (4 t/m 12 jaar)      € 2,00

Passe-Partout voor beide dagen:
Volwassenen                        € 5,00
Kinderen (4 t/m 12 jaar)      € 3,00

Parkeren is gratis en op loopafstand

AFSLUITING KERST IN DE VESTING 2016

Vanavond zo richting het einde van de avond – en tevens het einde van Kerst in de Vesting 2016 – zal er een gezamenlijke afsluiting plaatsvinden op de Vischmarkt. Saamhorigheid en intimiteit, daar staat Elburg voor in deze dagen. Hoe kan dit beter worden afgesloten dan samen te zingen en elkaar voor een laatste keer te groeten voor u de vestingspoorten verlaat.

 Bent u er vanavond ook bij op de Vischmarkt? Verzamelen rond 20.30 uur.

neem contant geld mee naar de vesting

Wij willen u erop attenderen alvast geld te pinnen alvorens u de vesting betreedt.
|
De vesting kent namelijk maar één geldautomaat. Alvast bedankt!

T(ERL)OUWTJES UIT DE BRIEVENBUS

De Volkskrant, ANP, NPO en andere media oen verslag T(ERL)OUWTJES uit de brievenbus

Het touwtje uit de brievenbus wat voor vertrouwen in elkaar, het uitnodigen van de ander en daarmee dus ook voor gastvrijheid staat, wordt door landelijke media opgepakt! Columniste Margriet Oostveen (de Volkskrant) heeft een column gepubliceerd over dit initiatief.
Lees de column op http://www.volkskrant.nl/…/vestingstadje-wil-brievenbusto…/…

Ook ANP Pers Support en NPO komen vandaag langs om verslag te doen over Kerst in de Vesting en de touwtjes uit de brievenbus.

Mocht u nog niet op de hoogte zijn van het initiatief, dan kunt u dit teruglezen via http://www.kerstindevesting.nl/nieuws/

Een mooie herinnering aan Kerst in de Vesting 2016

Wilt u een mooie herinnering hebben aan Kerst in de Vesting 2016 kom dan naar het publieksservice en informatiepunt voor een mooie foto. Deze foto’s worden niet online gepubliceerd. De kosten van de foto bedraagt € 5,00 en zijn direct leverbaar.  U steunt hiermee de Stichting Kerst in de Vesting.

foto-henk

Formaat foto 15 x 22 cm

Ook kunt met de weekkrant het Veluweland op de foto. Deze foto’s worden online gepubliceerd op www.veluweland.nl en de mooiste worden afgedrukt in de krant van woensdag 14 december op de speciale fotopagina. Deze foto’s zijn ook direct leverbaar en kosten € 5,00

Programmakrant en toiletlocaties

Er zijn een aantal minimale aanpassingen verwerkt in het blokkenschema en de plattegrond van Kerst in de Vesting. Schrik niet, het gaat hier alleen om een verandering in tijd van ‘Kop van ’t Ende’ op de vrijdag op de Eiermarkt (van 16.30 uur naar 19.30 uur) en een toevoeging van een aantal toiletlocaties en locaties van activiteiten in de buurt. Daarnaast kunnen er nog meer toiletlocaties beschikbaar worden gesteld door bewoners. Deze vindt u dan niet meer op de plattegrond terug, maar zijn zichtbaar door bordjes bij de voordeur.

Naast de benoemde activiteiten is er nog veel meer te doen in de vesting, acties blijven binnenkomen. Wees dus niet bang om op ontdekkingsjacht te gaan, in iedere steeg kan u voor een verrassing komen te staan.

Vind de laatste versie van het blokkenschema en de plattegrond op www.kerstindevesting.nl/programma/. De vernieuwde volledige versie van de programmakrant is tevens te lezen op de pagina van onze mediapartner Veluweland via bit.ly/2fPHUzP.

OPTOCHT ROUTE

Vrijdag (16.00 uur) zal de stadsomroeper Kerst in de Vesting 2016 officiëel openen bij de Vischpoort. Onder leiding van de Hellebaardiers en het burgemeestersechtpaar zal een bonte stoet de vesting betreden. Vanaf de Vischpoort loopt de menigte door de Vischpoortstraat, Ellestraat, Smedestraat, Eiermarkt, Beekstraat (noordzijde), Knikkermarkt, Beekstraat (zuidzijde), Eiermarkt, Bloemstraat, waarna ieder op de Ledige Stede zijn eigen weg kiest. Bemachtig dus een leuke plek langs deze route om niks te hoeven missen.

route-optocht

Bewoners die zich niet hebben aangemeld kunnen gewoon om 15.45 uur aansluiten buiten de Vischpoort om ingedeeld te worden.

Bereikbaarheid Kerst in de Vesting

Om iedereen zo goed mogelijk van dienst te zijn tijdens Kerst in de Vesting, adviseren wij u het volgende:

Kom op de  Fiets
Om zo min mogelijk verkeersoverlast te krijgen benadrukken wij om op de fiets te komen. Er zijn voldoende grote fietsenstallingen te vinden dichtbij alle toegangspoorten. Bij de stallingen verduidelijken verkeersregelaars de locaties nog eens extra. Dit biedt u tevens een extra reden om lekker warm te blijven met een warm glas gluhwein. Vergeet uw handschoenen en fietslampjes niet!

Maak gebruik van het  openbaar vervoer
Op beide dagen is Elburg per Syntus buslijn 100 bereikbaar vanaf Station Zwolle of Nunspeet. U stapt uit en in op het Schootsveld. In drie minuten loopt u naar de vesting. Vanaf Station ’t Harde zijn er weinig (lees: ‘buurtbus’ één maal per uur) tot geen mogelijkheden voor openbaar vervoer naar Elburg. Vanuit Flevoland geldt hetzelfde, u reist dan per bus via Zwolle of Harderwijk met een overstap in Nunspeet naar Elburg.

U komt met de auto
Mocht u toch met de auto naar Kerst in de Vesting komen, volg dan de borden. Alle parkeerplaatsen worden duidelijk aangegeven door middel van bewegwijzering en zijn op loopafstand van de vesting. Volg in ieder geval altijd de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

Maatregelen vogelgriep Kerst in de vesting

Na constatering van vogelgriep op enkele eendenbedrijven in de afgelopen week rond Biddinghuizen heeft de overheid een vervoersverbod afgekondigd voor een straal van 10 km rondom de besmette bedrijven. Om verdere verspreiding te voorkomen zijn er op landelijk en lokaal niveau maatregelen genomen die ook Kerst in de Vesting treffen.

Een van de maatregelen die het ministerie van Economische zaken heeft genomen is het verbod op het tentoonstellen van sierpluimvee en watervogels. Dit houdt in dat het rond laten lopen van kippen, ganzen en ander gevogelte tijdens Kerst in de Vesting niet is toegestaan. Er is met verschillende groepen en bewoners reeds contact opgenomen om te zorgen dat sierpluimvee en watervogels buiten de vesting blijven en hierdoor verspreiding van de vogelgriep proberen te voorkomen. Door deze maatregel is ook de ganzendrijver afgezegd.

Tijdens Kerst in de Vesting is het niet toegestaan om gevogelte mee te nemen en tentoon te stellen in  de vesting. Bij overtreding worden passende maatregelen genomen.

Voor meer informatie van het Ministerie van Economische Zaken klik op http://bit.ly/2gHjmaO

Programmamagazine Kerst in de Vesting online

Afgelopen week is het programma voor Kerst in de Vesting als bijlage bij het Veluweland verschenen. Het verschijningsgebied van de Veluwe behelst de regio’s rond  Elburg. Om alle bezoekers op de hoogte te stellen van de activiteiten tijdens dit evenement is er ook een volledige digitale versie beschikbaar. Wilt u het 33 pagina’s tellende magazine lezen om u vast in de stemming te brengen voor een bezoek klik op Programma Kerst in de Vesting 2016

Helpt u mee Kerst in de Vesting op te bouwen?

Nog even en dan zijn er weer twee spannende dagen binnen de vestingmuren van Elburg. Kerst in de Vesting  is op 9 en 10 december weer een feit. Voordat het zover is moeten er heel veel zaken geregeld worden. Niet alleen uw feestje, maar ook de algemene zaken in de vesting. Zo is de werkgroep Logistiek & Veiligheid nog op zoek naar een aantal vrijwilligers die willen meehelpen met de op- en afbouw van het evenement.

De momenten waarbij wij graag ondersteuning zoeken zijn:
Donderdag 8 december van 09:00 – 17:00 uur
Donderdag 8 december van 18:00 – 21:00 uur
Vrijdag 9 december van 08:00 – 15:00 uur
Vrijdag 9 december van 13:00 – 23:00 uur
Zaterdag 10 december van 08:00 – 13:00 uur
Zaterdag 10 december van 21:00 – 00:30 uur
Maandag 12 december van 08:00 – 20:00 uur

Bent u de man of vrouw die ons wilt ondersteunen met werkzaamheden in een van de bovengenoemde tijdsvakken, neem dan even contact op  met onze afdeling Logistiek e-mail: logistiek@kerstindevesting.nl. Vermeld even in uw e-mail in welke periode u bereid bent om werkzaamheden te willen verrichten en hoe u bereikbaar bent. Na aanmelding wordt u z.s.m. teruggebeld voor definitieve afspraken.

Toegangsprijs 2016

De toegangsprijs voor Kerst in de Vesting 2016 bedraagt € 3,00 voor volwassenen en € 2,00 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.
Toegangsbewijzen zijn op beide dagen verkrijgbaar aan de kassa’s bij de ingangen van de vesting.
Parkeren is op beide dagen gratis.

busreizen naar kerst in de Vesting 2016

Komt u met een busreis of groot gezelschap naar Kerst in de Vesting? Vergeet uw reis niet aan te melden via  www.kerstindevesting.nl/busreizen

Wij kunnen de toegangsbewijzen van te voren naar u toesturen en informatie geven over de route en het parkeren.

Parkeer uw auto op
“De oude vos”

Aan de havenkade in Elburg is sinds juli 2015 een geheel nieuw parkeerterrein in gebruik genomen. De parkeerplaats die de naam “De Oude Vos” draagt is genoemd naar de oliemolen die van 1773 tot 1797 aan de havenkade stond en voorziet in de gewone vraag naar parkeren, maar ook in piekmomenten zoals tijdens Kerst in de Vesting. De nieuwe parkeerplaats is gerealiseerd op de plaats van de oude ijsbaan van Elburg en heeft een capaciteit van 500 parkeerplaatsen.

 

Kom met de fiets naar Kerst in de Vesting

De organisatie van Kerst in de Vesting roept bezoekers op die op een korte afstand van Elburg wonen zoveel mogelijk met de fiets te komen. Voor hen zijn er speciale fietsparkeerplaatsen gecreëerd bij de ingangen van de Vesting. Onder andere op “Het Schootsveld”.

Hierdoor kunnen bezoekers die van elders komen op een redelijke afstand van de Elburger vesting hun vervoermiddel parkeren. Automobilisten wordt dringend aangeraden om de aanwijzingen op de tekstborden, aanwijzingsborden en van de verkeersregelaars op te volgen, zodat er geen opstoppingen plaatsvinden.

Parkeer niet uw auto op plaatsen die daar niet voor bestemd zijn. Het zou jammer zijn dat u na afloop van een mooie dag Elburg, plots achter uw voorruit een bekeuring vindt.

OVERNACHTEN IN ELBURG

OVERNACHTEN TIJDENS KERST IN DE VESTING 2017

Monda Vakantieparken
Bent u nog op zoek naar een overnachtingsmogelijkheid? Het park Veluwe Strandbad van Monda Vakantieparken ligt op nog geen kilometer afstand van de gezellige binnenstad. Beleef Kerst in de Vesting nu in combinatie met een verblijf in één van de 6, 8 en 10-persoons bungalows. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om met uw camper of caravan te verblijven op één van de kampeervelden.

Maak een magische kerstbeleving nu compleet door te boeken o.v.v. ‘’Kerst in de Vesting 2017‘’ en u ontvangt vervolgens de polsbandjes (waarmee u het gehele weekend toegang heeft tot dit geweldige evenement) gratis. Bekijk de actie op www.veluwestrandbad.nl

 

Camping De Scheepsbel
Camping De Scheepsbel vindt u in de bossen van Doornspijk, op een paar kilometer van Elburg. Zo kunt u genieten van alle festiviteiten in het sfeervolle Elburg, waarna u zich terug kunt trekken in onze luxe accommodaties.

Een luxe accommodatie boekt u al vanaf € 180, -. U verblijft dan vanaf vrijdagmiddag 8 december tot maandagmorgen 11 december. Op zondag kunt u nagenieten van alle festiviteiten door heerlijk te dineren in ‘De Serre’ terwijl de kinderen zich uitleven in indoorspeeltuin ‘De Speelpiraat’! Ook kunt u prachtig wandelen in de naastgelegen bossen en het stuifzandgebied ‘De Haere’.

Op www.descheepsbel.nl kunt u direct uw accommodatie reserveren. Ook telefonisch staan wij u graag te woord op 0525 – 661 422!

HOTEL ELBURG

Website: http://www.hotelelburg.nl
Telefoon: 0525 – 683877

Hotel Elburg is gevestigd in een monumentaal pand dat dateert uit 1765. In 1979 werd het verbouwd tot hotel en telt 13 smaakvol ingerichte kamers. Ze zijn verdeeld over 3 verdiepingen; de begane grond geeft ruimte voor 3 standaard kamers en de bruidssuite. Op de 1e en 2e etage zijn nog eens 9 kamers ondergebracht die met een trap bereikbaar zijn. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad, toilet, kleurentelevisie, telefoon met wekinstallatie, minibar en een kamerkluisje.

RECREATIEOORD VELUWE STRANDBAD

Website: http://www.veluwestrandbad.nl
Telefoon: 0525-681480

Recreatieoord Veluwe Strandbad in Elburg is een direct aan het Veluwemeer gelegen bungalowpark en camping. Het mooi aangelegde bungalowpark beschikt over 4**** en 5***** bungalows. Enkele ervan hebben een uniek uitzicht op het Veluwemeer en de rietkragen, andere liggen aan een binnentuin of een grasveld. Ze zijn allen volledig ingericht en hebben een eigen terras. Boek nu één van onze bungalows tijdens het weekend van kerst in de vesting!

[Gesponsord]    Hier uw advertentie?