INFORMATIE

WORD VRIEND VAN KERST IN DE VESTING


IDEEËNBUS

Iedereen heeft goede ideeën. Heeft u een goed idee of hint. Laat ons het weten. Hiermee kan de stichting "Kerst in de Vesting" haar voordeel doen. Met uw ideeën maken we Kerst in de Vesting nog sfeervoller .

Waar kunt u uw ideeën kwijt?

Het e-mail adres van onze ideëenbus : ideebus@kerstindevesting.nl

Stuur uw idee of suggestie naar ons toe. U krijgt altijd een reactie.

[Gesponsord]    Hier uw advertentie?

Kerst in de Vesting op 8 en 9 december 2017

Bezoekers van Kerst in de Vesting 2016 te Elburg wisten het zeker: “De sfeer is terug!”. Na de vele positieve reacties en de succesvolle editie van afgelopen jaar zijn de voorbereidingen voor de editie van 2017 gestart. Op vrijdag 8 en zaterdag 9 december 2017 gaat de vesting met haar gezellige straatjes en smalle steegjes terug in de tijd. Het thema “Kerst rond 1900” blijft, het vat de brede en wijdverspreide programmering op de pleinen en activiteiten in de straten goed samen. De mooi gerenoveerde panden en gevels stralen van zichzelf al de sfeer uit van een eeuw geleden. Met de inzet en grote verbonden- en betrokkenheid van bewoners en ondernemers van de vesting komt ook de authentieke sfeer van het leven rond 1900 terug. Muziek, zang, dans en voorstellingen; alles in het teken van nostalgie.

Kerken, musea, etalages, restaurants, cafe’s, woningen, tuinen, je kunt het zo gek niet bedenken. Alles wat de vesting te bieden heeft is prachtig versierd. Winkeliers, inwoners en tal van figuranten lopen in kleding die een eeuw geleden in Elburg gedragen werd. Het is heerlijk kuieren door de vesting, waar elk steegje een schilderij lijkt van Anton Pieck. Er zijn volop mogelijkheden waar handen en hart verwarmd kunnen worden met een glas heerlijk warme glühwein of hete chocolademelk. Ook de restaurants laten bezoekers proeven van hun specialiteiten, al of niet historisch van aard. De markt in kerstsfeer biedt verschillende handgemaakte artikelen en hapjes uit grootmoeders tijd, van zelfgemaakte kaarsen tot porties bruine bonen met spek. Uiteraard zijn er suikerbollen van de ambachtelijke bakkers in Elburg. Kerst in de Vesting is een fantastische manier om alvast de kerstsfeer te proeven.

Evenementgegevens:

Kerst in de Vesting 2017
“Kerst rond 1900”
Vesting Elburg

Vrijdag 8 december        14.00 t/m 22.00 uur (met om 16.00 uur de officiële start)
Zaterdag 9 december      12.00 t/m 21.00 uur

Toegangsprijs per dag:
Volwassenen                        € 3,00
Kinderen (4 t/m 12 jaar)      € 2,00

Passe-Partout voor beide dagen:
Volwassenen                        € 5,00
Kinderen (4 t/m 12 jaar)      € 3,00

Parkeren is gratis en op loopafstand

AFSLUITING KERST IN DE VESTING 2016

Vanavond zo richting het einde van de avond – en tevens het einde van Kerst in de Vesting 2016 – zal er een gezamenlijke afsluiting plaatsvinden op de Vischmarkt. Saamhorigheid en intimiteit, daar staat Elburg voor in deze dagen. Hoe kan dit beter worden afgesloten dan samen te zingen en elkaar voor een laatste keer te groeten voor u de vestingspoorten verlaat.

 Bent u er vanavond ook bij op de Vischmarkt? Verzamelen rond 20.30 uur.

neem contant geld mee naar de vesting

Wij willen u erop attenderen alvast geld te pinnen alvorens u de vesting betreedt.
|
De vesting kent namelijk maar één geldautomaat. Alvast bedankt!

T(ERL)OUWTJES UIT DE BRIEVENBUS

De Volkskrant, ANP, NPO en andere media oen verslag T(ERL)OUWTJES uit de brievenbus

Het touwtje uit de brievenbus wat voor vertrouwen in elkaar, het uitnodigen van de ander en daarmee dus ook voor gastvrijheid staat, wordt door landelijke media opgepakt! Columniste Margriet Oostveen (de Volkskrant) heeft een column gepubliceerd over dit initiatief.
Lees de column op http://www.volkskrant.nl/…/vestingstadje-wil-brievenbusto…/…

Ook ANP Pers Support en NPO komen vandaag langs om verslag te doen over Kerst in de Vesting en de touwtjes uit de brievenbus.

Mocht u nog niet op de hoogte zijn van het initiatief, dan kunt u dit teruglezen via http://www.kerstindevesting.nl/nieuws/

Een mooie herinnering aan Kerst in de Vesting 2016

Wilt u een mooie herinnering hebben aan Kerst in de Vesting 2016 kom dan naar het publieksservice en informatiepunt voor een mooie foto. Deze foto’s worden niet online gepubliceerd. De kosten van de foto bedraagt € 5,00 en zijn direct leverbaar.  U steunt hiermee de Stichting Kerst in de Vesting.

foto-henk

Formaat foto 15 x 22 cm

Ook kunt met de weekkrant het Veluweland op de foto. Deze foto’s worden online gepubliceerd op www.veluweland.nl en de mooiste worden afgedrukt in de krant van woensdag 14 december op de speciale fotopagina. Deze foto’s zijn ook direct leverbaar en kosten € 5,00

OVERNACHTEN IN ELBURG

OVERNACHTEN TIJDENS KERST IN DE VESTING 2016

Elburg zelf heeft niet veel mogelijkheden om te overnachten tijdens Kerst in de Vesting. Wij zijn op zoek naar nieuwe adressen. Heeft u een B&B of andere mogelijkheden waar de bezoekers kunnen overnachten tijdens Kerst in de Vesting.
Neem dan contact met ons op.

Wilt u als bezoeker gebruik maken van deze adressen? Ons advies: “Boek snel.”

___________________________

BUIENRADAR NEDERLAND

HOTEL ELBURG

Website: http://www.hotelelburg.nl
Telefoon: 0525 – 683877

Hotel Elburg is gevestigd in een monumentaal pand dat dateert uit 1765. In 1979 werd het verbouwd tot hotel en telt 13 smaakvol ingerichte kamers. Ze zijn verdeeld over 3 verdiepingen; de begane grond geeft ruimte voor 3 standaard kamers en de bruidssuite. Op de 1e en 2e etage zijn nog eens 9 kamers ondergebracht die met een trap bereikbaar zijn. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad, toilet, kleurentelevisie, telefoon met wekinstallatie, minibar en een kamerkluisje.

RECREATIEOORD VELUWE STRANDBAD

Website: http://www.veluwestrandbad.nl
Telefoon: 0525-681480

Recreatieoord Veluwe Strandbad in Elburg is een direct aan het Veluwemeer gelegen bungalowpark en camping. Het mooi aangelegde bungalowpark beschikt over 4**** en 5***** bungalows. Enkele ervan hebben een uniek uitzicht op het Veluwemeer en de rietkragen, andere liggen aan een binnentuin of een grasveld. Ze zijn allen volledig ingericht en hebben een eigen terras. Boek nu één van onze bungalows tijdens het weekend van kerst in de vesting!

[Gesponsord]    Hier uw advertentie?

Ontwerp: SHERPA grafisch ontwerp
Realisatie: WordPress Webdesigners