INFORMATIE

WORD VRIEND VAN KERST IN DE VESTING

DOWNLOADS

Kerst in de Vesting 2017 - digitale flyer
Bewoners en ondernemers brief oktober 2017 (Algemeen)
Bewoners en ondernemers brief oktober 2017 (Markttraject)
Aanmelden activiteiten bewoners 2017
Bewoners en ondernemers brief september 2017
Vuurkorven 2017
Sponsorpakketten 2017
Gezocht-toiletten-2016


IDEEËNBUS

Iedereen heeft goede ideeën. Heeft u een goed idee of hint. Laat ons het weten. Hiermee kan de stichting "Kerst in de Vesting" haar voordeel doen. Met uw ideeën maken we Kerst in de Vesting nog sfeervoller .

Waar kunt u uw ideeën kwijt?

Het e-mail adres van onze ideëenbus : ideebus@kerstindevesting.nl

Stuur uw idee of suggestie naar ons toe. U krijgt altijd een reactie.

[Gesponsord]    Hier uw advertentie?

Bewonersbrieven, posters en flyers

De afgelopen week zijn nieuwe bewoner- en ondernemersbrieven verspreid. Deze zijn ook te downloaden (zie linkerkolom). Let op: één brief is voor iedere bewoner/ondernemer, de andere brief geldt alleen voor degenen binnen het markttraject.

Daarnaast heeft u ze wellicht ook al zien hangen of zien liggen: de posters en flyers voor editie 2017. Is de stapel flyers op of wilt u nog een poster ophangen? Vanaf 1 november zijn ze te halen in kantoor Kerst in de Vesting aan de Beekstraat 53. In de linkerkolom vindt u tevens de digitale variant om zelf te kunnen verspreiden.

Opslaan kan door met rechtermuisknop op het bestand te klikken en te kiezen voor “Link opslaan als…”. Bij voorbaat dank!

Onderwijs ruim 100 jaar geleden

Op 8 en 9 december kunnen kinderen in het Gruithuis zoals vanouds beleven hoe het was om rond 1900 naar school te gaan. Dit gebouw in de enige Kromme Steeg in Elburg heeft veel doeleinden gekend. Tijdens het evenement dient het al jaren als de plek waar onderwijs van vroeger wordt herbeleefd. De ouderwetse schoolbanken, het leesplankje, historisch schrijfgerei, voorwerpen die je tegenwoordig niet meer ziet, maar waar kinderen van toen mee groot zijn gebracht.

Oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop, tegenwoordig gevestigd in het historische pand is tevens op zoek naar mensen die tijdens het evenement de klas willen bemannen. Dit mag natuurlijk samen met een vriend of vriendin. Heb je interesse? Mail dan naar bestuur@kerstindevesting.nl

Foto: (C) R. Wemerman

Trouwen anno 1900

Als we met Kerst in de Vesting teruggaan in de tijd naar 1900, gaan we naar een tijd waarin ook gewerkt werd, onderwijs genoten, verdriet was maar ook feestelijkheden. Kortom een tijd net als nu, maar dan een beetje anders. En ook toen was er de liefde. En werd er gespaard om een huisje te kunnen huren of kopen, om een bruiloft te geven. Een tijd om nog een keer te willen beleven. En dat kan bij Kerst in de Vesting op allerlei gebied. Ook wat betreft de liefde en het huwelijk. Want net als voorgaande jaren bestaat de mogelijkheid om op vrijdagavond of zaterdagmiddag (nogmaals) elkaar de liefde te verklaren in de entourage van rond 1900 in de historische trouwzaal aan de Jufferenstraat. Onder leiding van trouwambtenaar André Janssen worden er “huwelijken gesloten”, alsof de tijd heeft stilgestaan. Natuurlijk moet het bruidspaar dan wel passend voor die tijd gekleed gaan en als het een beetje kan hun gasten ook.

Dus als het u of jou leuk lijkt, of iemand wilt verrassen, stuur dan een berichtje via e-mail naar bestuur@kerstindevesting.nl

Doe het snel, wat het is de bedoeling dat er een heus kennismakingsgesprek wordt gevoerd, tenzij het natuurlijk de bedoeling is dat het bruidspaar nog van niets weet.

Bijeenkomst

Om samen goed van start te gaan met de editie van 2017 willen wij graag een bijeenkomst plannen. Tijdens deze bijeenkomst willen wij in grote lijnen de opzet voor komende editie met elkaar bespreken. U bent komende donderdag 28 september om 19.30 uur van harte welkom in Restaurant & Partycentrum De Haas.

Vuurkorf aanvragen, activiteit aanmelden en vrijwilliger worden

Vuurkorf aanvragen

U kunt ook dit jaar een aanvraag doen voor een vuurkorf. Alle benodigde informatie vindt u in het bestand Vuurkorven 2017.pdf

Activiteit aanmelden

Graag vernemen wij van u of u een activiteit gaat ondernemen in verband met veiligheids- en publiciteitsaspecten. U kunt dit aanmelden via het bestand Aanmelden activiteiten bewoners 2017.doc

Vrijwilliger worden

Wilt u een steentje bijdragen aan het evenement door in de opbouw, tijdens het evenement of tijdens de afbouw vrijwilliger te worden, dan vernemen wij dit graag van u via programmamanager@kerstindevesting.nl

Kerst toen en nu
Een kerstverhaal geschreven door
Ada Hengeveld

Lees dit verhaal...

U kunt uw zelfgeschreven kerstverhaal mailen naar website@kerstindevesting.nl.

KLEDING HUREN OF KOPEN

Wilt U tijdens Kerst in de Vesting in passende kleding rondwandelen, bezoek dan eens onderstaande bedrijven:

Victorian Secrets
Mariska Kledingverhuur
Kostuumhuis Kalf
La Mascotte
Feestartikelen.nl
Het Feestbeest
Fopshop

ZELF KLEDING MAKEN

Wie handig is met naald en draad kan voor patronen kijken op:

Naaipatronen.nl
Breikraam.nl

[Gesponsord]    Hier uw advertentie?

Ontwerp: SHERPA grafisch ontwerp
Realisatie: WordPress Webdesigners