INFORMATIE

WORD VRIEND VAN KERST IN DE VESTING

DOWNLOADS

Bewoners en ondernemersbrief november 2017
Veiligheidsvoorschriften 2017
Kerst in de Vesting 2017 - digitale flyer
Bewoners en ondernemers brief oktober 2017 (Algemeen)
Bewoners en ondernemers brief oktober 2017 (Markttraject)
Aanmelden activiteiten bewoners 2017
Bewoners en ondernemers brief september 2017
Vuurkorven 2017
Sponsorpakketten 2017


IDEEËNBUS

Iedereen heeft goede ideeën. Heeft u een goed idee of hint. Laat ons het weten. Hiermee kan de stichting "Kerst in de Vesting" haar voordeel doen. Met uw ideeën maken we Kerst in de Vesting nog sfeervoller .

Waar kunt u uw ideeën kwijt?

Het e-mail adres van onze ideëenbus : ideebus@kerstindevesting.nl

Stuur uw idee of suggestie naar ons toe. U krijgt altijd een reactie.

[Gesponsord]    Hier uw advertentie?

Kerst in de Vesting 2017 – Allen bedankt!

Kerst in de Vesting 2017 is ten einde. Een editie waar over een aantal jaren nog over wordt nagepraat. Een witte laag bedekte de vesting, de beelden spreken voor zich.

Allen bedankt voor dit prachtige feest, hele fijne feestdagen gewenst namens iedereen die eraan mee heeft gewerkt en tot Kerst in de Vesting 2018!

Nu heerlijk nagenieten van Kerst in de Vesting 2017 met de officiële sfeerimpressie door ErikLand.nl (Klik hier voor smartphone)

Toiletten zijn altijd welkom!

Wilt als bewoner van de binnenstad ook uw toilet beschikbaar stellen voor de de bezoekers van Kerst in de Vesting? Dit kan natuurlijk op eigen initiatief. Om wat extra service te bieden hebben wij schoonmaaksetjes voor u klaarstaan aan Beekstraat 57. Ook hebben wij speciale bordjes gemaakt om te verduidelijken dat u uw toilet beschikbaar stelt (geen vereiste natuurlijk). U kunt natuurlijk ook altijd een kleine bijdrage vragen om bijvoorbeeld de buurtactiviteit te spekken. Alvast hartelijk bedankt!

Vesting autovrij

Vanaf donderdag 7 december 18.00 uur t/m zaterdag 9 december 22.00 uur wordt de vesting grotendeels autovrij gemaakt. Op veel plekken in de vesting vindt u daarom speciale verkeersborden om dit te kunnen realiseren. Niet alleen om de uitstraling van rond 1900 zo goed mogelijk na te bootsen, maar ook om geplande activiteiten zo goed mogelijk te laten verlopen en aanrijdroutes van hulpdiensten vrij te houden.

Meer informatie over waar de auto wél te parkeren is te vinden in de bewonersbrief van eind november. Deze is ook te downloaden (via de linkerkolom ‘Downloads’)

Praktische tips en opmerkingen

? Komt u uit de omgeving van Elburg en kunt u het op de fiets af? Kom dan vooral op uw stalen ros!

? In de vesting zijn weinig PIN mogelijkheden. Wij raden daarom aan om voor vertrek van huis even wat contact geld te pinnen.

 Wij hopen op een koude – liefst lichte sneeuw op de daken, maar niet op de stoep – en droge editie. Kleed u vooral warm, wij adviseren om meerdere lagen kleding te dragen.

? Aan zowel de kant van de Vischpoort als de Zwolsche Poort zijn MiVa parkeerplaatsen te vinden.

? Download het programma van de website. Handig om erbij te pakken.

Programmakrant Kerst in de Vesting 2017

De programmakrant van Kerst in de Vesting is vandaag te vinden als bijlage in Veluweland en digitaal te downloaden via Veluweland.nl en op onze website onder ‘Programma’ of klik op de afbeelding hieronder.

In de krant is alle informatie over de programmering van het kerstevenement te vinden. Van de Visch- tot de Zwolsche poort en van de Knikker- tot de Eiermarkt, Elburg staat op 8 en 9 december in het teken van het leven rond 1900. Lees interviews met buurtbewoners en vrijwilligers en bekijk de plattegrond en de blokkenschema’s. Handig om onder de arm mee te nemen naar de vesting.

HUWELIJKEN
Kent u een stel wat het leuk zou vinden om te ‘trouwen’ in Elburg op vrijdag 8 december om 18.00 uur, geef dit dan door via info@kerstindevesting.nl.

BOEKENMARKT
Er wordt nog volop gezocht naar geïnteresseerden voor de boekenmarkt. Bij interesse kan contact opgenomen met de organisatie door te mailen naar info@kerstindevesting.nl.

Laatste brief vandaag in de bus

Vandaag worden de laatste bewoners- en ondernemersbrieven verspreid. Deze zijn ook te downloaden (zie linkerkolom). Opslaan kan door met rechtermuisknop op het bestand te klikken en te kiezen voor “Link opslaan als…”.

Lees onder andere over:

– Kerstbomen & strobalen te koop
– Kantoor Kerst in de Vesting polsbandjes ophalen
Verkeerswijzigingen & veiligheidsvoorschriften

 

Bewonersbrieven, posters en flyers

De afgelopen week zijn nieuwe bewoner- en ondernemersbrieven verspreid. Deze zijn ook te downloaden (zie linkerkolom). Let op: één brief is voor iedere bewoner/ondernemer, de andere brief geldt alleen voor degenen binnen het markttraject.

Daarnaast heeft u ze wellicht ook al zien hangen of zien liggen: de posters en flyers voor editie 2017. Is de stapel flyers op of wilt u nog een poster ophangen? Vanaf 1 november zijn ze te halen in kantoor Kerst in de Vesting aan de Beekstraat 53. In de linkerkolom vindt u tevens de digitale variant om zelf te kunnen verspreiden.

Opslaan kan door met rechtermuisknop op het bestand te klikken en te kiezen voor “Link opslaan als…”. Bij voorbaat dank!

Onderwijs ruim 100 jaar geleden

Op 8 en 9 december kunnen kinderen in het Gruithuis zoals vanouds beleven hoe het was om rond 1900 naar school te gaan. Dit gebouw in de enige Kromme Steeg in Elburg heeft veel doeleinden gekend. Tijdens het evenement dient het al jaren als de plek waar onderwijs van vroeger wordt herbeleefd. De ouderwetse schoolbanken, het leesplankje, historisch schrijfgerei, voorwerpen die je tegenwoordig niet meer ziet, maar waar kinderen van toen mee groot zijn gebracht.

Oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop, tegenwoordig gevestigd in het historische pand is tevens op zoek naar mensen die tijdens het evenement de klas willen bemannen. Dit mag natuurlijk samen met een vriend of vriendin. Heb je interesse? Mail dan naar bestuur@kerstindevesting.nl

Foto: (C) R. Wemerman

Trouwen anno 1900

Als we met Kerst in de Vesting teruggaan in de tijd naar 1900, gaan we naar een tijd waarin ook gewerkt werd, onderwijs genoten, verdriet was maar ook feestelijkheden. Kortom een tijd net als nu, maar dan een beetje anders. En ook toen was er de liefde. En werd er gespaard om een huisje te kunnen huren of kopen, om een bruiloft te geven. Een tijd om nog een keer te willen beleven. En dat kan bij Kerst in de Vesting op allerlei gebied. Ook wat betreft de liefde en het huwelijk. Want net als voorgaande jaren bestaat de mogelijkheid om op vrijdagavond of zaterdagmiddag (nogmaals) elkaar de liefde te verklaren in de entourage van rond 1900 in de historische trouwzaal aan de Jufferenstraat. Onder leiding van trouwambtenaar André Janssen worden er “huwelijken gesloten”, alsof de tijd heeft stilgestaan. Natuurlijk moet het bruidspaar dan wel passend voor die tijd gekleed gaan en als het een beetje kan hun gasten ook.

Dus als het u of jou leuk lijkt, of iemand wilt verrassen, stuur dan een berichtje via e-mail naar bestuur@kerstindevesting.nl

Doe het snel, wat het is de bedoeling dat er een heus kennismakingsgesprek wordt gevoerd, tenzij het natuurlijk de bedoeling is dat het bruidspaar nog van niets weet.

Bijeenkomst

Om samen goed van start te gaan met de editie van 2017 willen wij graag een bijeenkomst plannen. Tijdens deze bijeenkomst willen wij in grote lijnen de opzet voor komende editie met elkaar bespreken. U bent komende donderdag 28 september om 19.30 uur van harte welkom in Restaurant & Partycentrum De Haas.

Vuurkorf aanvragen, activiteit aanmelden en vrijwilliger worden

Vuurkorf aanvragen

U kunt ook dit jaar een aanvraag doen voor een vuurkorf. Alle benodigde informatie vindt u in het bestand Vuurkorven 2017.pdf

Activiteit aanmelden

Graag vernemen wij van u of u een activiteit gaat ondernemen in verband met veiligheids- en publiciteitsaspecten. U kunt dit aanmelden via het bestand Aanmelden activiteiten bewoners 2017.doc

Vrijwilliger worden

Wilt u een steentje bijdragen aan het evenement door in de opbouw, tijdens het evenement of tijdens de afbouw vrijwilliger te worden, dan vernemen wij dit graag van u via programmamanager@kerstindevesting.nl

Word onderdeel van Kerst in de Vesting 2017

Kerst in de Vesting zoekt muzikanten, koren, theatergroepen, verhalenvertellers, dansers en boordevol andere programmaonderdelen in de sfeer van 1900.

Wilt u optreden in het prachtige decor van de stad Elburg? Stuur uw voorstel dan naar programmamanager@kerstindevesting.nl. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Kerst in de Vesting op 8 en 9 december 2017

Bezoekers van Kerst in de Vesting 2016 te Elburg wisten het zeker: “De sfeer is terug!”. Na de vele positieve reacties en de succesvolle editie van afgelopen jaar zijn de voorbereidingen voor de editie van 2017 gestart. Op vrijdag 8 en zaterdag 9 december 2017 gaat de vesting met haar gezellige straatjes en smalle steegjes terug in de tijd. Het thema “Kerst rond 1900” blijft, het vat de brede en wijdverspreide programmering op de pleinen en activiteiten in de straten goed samen. De mooi gerenoveerde panden en gevels stralen van zichzelf al de sfeer uit van een eeuw geleden. Met de inzet en grote verbonden- en betrokkenheid van bewoners en ondernemers van de vesting komt ook de authentieke sfeer van het leven rond 1900 terug. Muziek, zang, dans en voorstellingen; alles in het teken van nostalgie.

Kerken, musea, etalages, restaurants, cafe’s, woningen, tuinen, je kunt het zo gek niet bedenken. Alles wat de vesting te bieden heeft is prachtig versierd. Winkeliers, inwoners en tal van figuranten lopen in kleding die een eeuw geleden in Elburg gedragen werd. Het is heerlijk kuieren door de vesting, waar elk steegje een schilderij lijkt van Anton Pieck. Er zijn volop mogelijkheden waar handen en hart verwarmd kunnen worden met een glas heerlijk warme glühwein of hete chocolademelk. Ook de restaurants laten bezoekers proeven van hun specialiteiten, al of niet historisch van aard. De markt in kerstsfeer biedt verschillende handgemaakte artikelen en hapjes uit grootmoeders tijd, van zelfgemaakte kaarsen tot porties bruine bonen met spek. Uiteraard zijn er suikerbollen van de ambachtelijke bakkers in Elburg. Kerst in de Vesting is een fantastische manier om alvast de kerstsfeer te proeven.

Evenementgegevens:

Kerst in de Vesting 2017
“Kerst rond 1900”
Vesting Elburg

Vrijdag 8 december        14.00 t/m 22.00 uur (met om 16.00 uur de officiële start)
Zaterdag 9 december      12.00 t/m 21.00 uur

Toegangsprijs per dag:
Volwassenen                        € 3,00
Kinderen (4 t/m 12 jaar)      € 2,00

Passe-Partout voor beide dagen:
Volwassenen                        € 5,00
Kinderen (4 t/m 12 jaar)      € 3,00

Parkeren is gratis en op loopafstand

Uitnodiging evaluatie editie 2016

Op woensdag 22 februari 2017 willen wij Kerst in de Vesting 2016 gaan evalueren. Wij willen graag van u horen wat u vond van de laatste editie. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden bij  Restaurant & Partycentrum De Haas. Wij zouden graag van alle betrokken partijen feedback willen krijgen om de editie van 2017 wederom succesvol te maken.

Aanvang: 20.00 uur

KERSTBOMEN TE KOOP

Tijdens Kerst in de Vesting staat de vesting ieder jaar weer vol met prachtige kerstbomen. Hoe leuk zou het zijn als deze bomen na het evenement een nieuw leven krijgen in een warme huiskamer! Dit jaar zullen er daarom kerstbomen te vinden zijn met een kaartje ‘Ik ben te koop’.

Bent u geïnteresseerd? Kom dan op 12 december naar Beekstraat 57 om van 9.00 t/m 16.00 uur zo’n prachtige boom (€ 7,50 per stuk) te kopen!

Kerst toen en nu
Een kerstverhaal geschreven door
Ada Hengeveld

Lees dit verhaal...

U kunt uw zelfgeschreven kerstverhaal mailen naar website@kerstindevesting.nl.

KLEDING HUREN OF KOPEN

Wilt U tijdens Kerst in de Vesting in passende kleding rondwandelen, bezoek dan eens onderstaande bedrijven:

Victorian Secrets
Mariska Kledingverhuur
Kostuumhuis Kalf
La Mascotte
Feestartikelen.nl
Het Feestbeest
Fopshop

ZELF KLEDING MAKEN

Wie handig is met naald en draad kan voor patronen kijken op:

Naaipatronen.nl
Breikraam.nl

[Gesponsord]    Hier uw advertentie?