INFORMATIE

WORD VRIEND VAN KERST IN DE VESTING

DOWNLOADS

Bewoners en ondernemers brief september 2017
Aanmelden activiteiten bewoners 2017
Vuurkorven 2017
Sponsorpakketten 2017
Poster-kidv-2106
Gezocht-toiletten-2016
KidV-flyer-2e druk-2016
Bewonersbrief-september-2016


IDEEËNBUS

Iedereen heeft goede ideeën. Heeft u een goed idee of hint. Laat ons het weten. Hiermee kan de stichting "Kerst in de Vesting" haar voordeel doen. Met uw ideeën maken we Kerst in de Vesting nog sfeervoller .

Waar kunt u uw ideeën kwijt?

Het e-mail adres van onze ideëenbus : ideebus@kerstindevesting.nl

Stuur uw idee of suggestie naar ons toe. U krijgt altijd een reactie.

[Gesponsord]    Hier uw advertentie?

Vuurkorf aanvragen, activiteit aanmelden en vrijwilliger worden

Vuurkorf aanvragen

U kunt ook dit jaar een aanvraag doen voor een vuurkorf. Alle benodigde informatie vindt u in het bestand Vuurkorven 2017.pdf

Activiteit aanmelden

Graag vernemen wij van u of u een activiteit gaat ondernemen in verband met veiligheids- en publiciteitsaspecten. U kunt dit aanmelden via het bestand Aanmelden activiteiten bewoners 2017.doc

Vrijwilliger worden

Wilt u een steentje bijdragen aan het evenement door in de opbouw, tijdens het evenement of tijdens de afbouw vrijwilliger te worden, dan vernemen wij dit graag van u via programmamanager@kerstindevesting.nl

Word onderdeel van Kerst in de Vesting 2017

Kerst in de Vesting zoekt muzikanten, koren, theatergroepen, verhalenvertellers, dansers en boordevol andere programmaonderdelen in de sfeer van 1900.

Wilt u optreden in het prachtige decor van de stad Elburg? Stuur uw voorstel dan naar programmamanager@kerstindevesting.nl. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Kerst in de Vesting op 8 en 9 december 2017

Bezoekers van Kerst in de Vesting 2016 te Elburg wisten het zeker: “De sfeer is terug!”. Na de vele positieve reacties en de succesvolle editie van afgelopen jaar zijn de voorbereidingen voor de editie van 2017 gestart. Op vrijdag 8 en zaterdag 9 december 2017 gaat de vesting met haar gezellige straatjes en smalle steegjes terug in de tijd. Het thema “Kerst rond 1900” blijft, het vat de brede en wijdverspreide programmering op de pleinen en activiteiten in de straten goed samen. De mooi gerenoveerde panden en gevels stralen van zichzelf al de sfeer uit van een eeuw geleden. Met de inzet en grote verbonden- en betrokkenheid van bewoners en ondernemers van de vesting komt ook de authentieke sfeer van het leven rond 1900 terug. Muziek, zang, dans en voorstellingen; alles in het teken van nostalgie.

Kerken, musea, etalages, restaurants, cafe’s, woningen, tuinen, je kunt het zo gek niet bedenken. Alles wat de vesting te bieden heeft is prachtig versierd. Winkeliers, inwoners en tal van figuranten lopen in kleding die een eeuw geleden in Elburg gedragen werd. Het is heerlijk kuieren door de vesting, waar elk steegje een schilderij lijkt van Anton Pieck. Er zijn volop mogelijkheden waar handen en hart verwarmd kunnen worden met een glas heerlijk warme glühwein of hete chocolademelk. Ook de restaurants laten bezoekers proeven van hun specialiteiten, al of niet historisch van aard. De markt in kerstsfeer biedt verschillende handgemaakte artikelen en hapjes uit grootmoeders tijd, van zelfgemaakte kaarsen tot porties bruine bonen met spek. Uiteraard zijn er suikerbollen van de ambachtelijke bakkers in Elburg. Kerst in de Vesting is een fantastische manier om alvast de kerstsfeer te proeven.

Evenementgegevens:

Kerst in de Vesting 2017
“Kerst rond 1900”
Vesting Elburg

Vrijdag 8 december        14.00 t/m 22.00 uur (met om 16.00 uur de officiële start)
Zaterdag 9 december      12.00 t/m 21.00 uur

Toegangsprijs per dag:
Volwassenen                        € 3,00
Kinderen (4 t/m 12 jaar)      € 2,00

Passe-Partout voor beide dagen:
Volwassenen                        € 5,00
Kinderen (4 t/m 12 jaar)      € 3,00

Parkeren is gratis en op loopafstand

Uitnodiging evaluatie editie 2016

Op woensdag 22 februari 2017 willen wij Kerst in de Vesting 2016 gaan evalueren. Wij willen graag van u horen wat u vond van de laatste editie. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden bij  Restaurant & Partycentrum De Haas. Wij zouden graag van alle betrokken partijen feedback willen krijgen om de editie van 2017 wederom succesvol te maken.

Aanvang: 20.00 uur

KERSTBOMEN TE KOOP

Tijdens Kerst in de Vesting staat de vesting ieder jaar weer vol met prachtige kerstbomen. Hoe leuk zou het zijn als deze bomen na het evenement een nieuw leven krijgen in een warme huiskamer! Dit jaar zullen er daarom kerstbomen te vinden zijn met een kaartje ‘Ik ben te koop’.

Bent u geïnteresseerd? Kom dan op 12 december naar Beekstraat 57 om van 9.00 t/m 16.00 uur zo’n prachtige boom (€ 7,50 per stuk) te kopen!

Kerst toen en nu
Een kerstverhaal geschreven door
Ada Hengeveld

Lees dit verhaal...

U kunt uw zelfgeschreven kerstverhaal mailen naar website@kerstindevesting.nl.

KLEDING HUREN OF KOPEN

Wilt U tijdens Kerst in de Vesting in passende kleding rondwandelen, bezoek dan eens onderstaande bedrijven:

Victorian Secrets
Mariska Kledingverhuur
Kostuumhuis Kalf
La Mascotte
Feestartikelen.nl
Het Feestbeest
Fopshop

ZELF KLEDING MAKEN

Wie handig is met naald en draad kan voor patronen kijken op:

Naaipatronen.nl
Breikraam.nl

[Gesponsord]    Hier uw advertentie?

Ontwerp: SHERPA grafisch ontwerp
Realisatie: WordPress Webdesigners